Home
   
|nieuws |st australia fair  |agenda |programma |deelnemers |sponsors |archief / foto's |tickets winnen|spreekbeurt|contact
     
 


 

 

 
  stichting australia fair

De Stichting Australia Fair bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die hun hart hebben verloren aan AustraliŽ. De opzet van de Australia Fair is om een groot publiek kennis te laten maken met bekende en minder bekende aspecten van het land en de cultuur. Dit gebeurt door middel van het aanbieden van Australische producten, muziek, workshops, film, presentaties en vooral veel praktische informatie. 

De opbrengst van de Australia Fair is gekoppeld aan een goed doel in of in relatie met AustraliŽ. Een deel van de opbrengst van de stichting gaat naar de Royal Flying Doctor Service in Broken Hill, AustraliŽ. Daarnaast worden een aantal educatieve (gezondheids)projecten voor Aboriginal kinderen en jongeren ondersteund. Deze projecten worden uitgevoerd door de Royal Flying Doctor Service in samenwerking met Maari Ma Health Aboriginal Corporation in Broken Hill.
In het kader van het studiefonds ondersteunt de Stichting Australia Fair het laatste studiejaar van de eerste Aboriginal arts van AustraliŽ. Na afronding van zijn studie zal deze arts in dienst zal treden bij de RFDS in Broken Hill, AustraliŽ en ook werkzaam zijn in de Aboriginal gemeenschap Wilcannia.

Donaties:
2006: 
- 9.500 AUD aan The Royal Flying Doctor Service
 
2007: 
- 9.000 AUD aan The Royal Flying Doctor Service
- 2.500 AUD aan het Koala Ziekenhuis in Port Macquarie
 
2009: 
- 8.000 AUD aan The Royal Flying Doctor Service
- 3.000 AUD gereserveerd voor studiefonds Aborigines Wilcannia
 
2010: 
- 7.500 AUD aan The Royal Flying Doctor Service
- 1.500 AUD gereserveerd voor studiefonds Aborigines Wilcannia
   
2011: 
- 7.400 AUD aan The Royal Flying Doctor Service
- 1.000 AUD voor de slachtoffers van de overstromingen
   


Activiteiten Stichting Australia Fair


1. Australia Fair
Het grote evenement met standhouders, presentaties, activiteiten, workshops en optredens, aangevuld met outdoor-activiteiten.  

2. Feesten
U kunt ook bij ons terecht voor de organisatie van uw Australische feest, zoals een personeelsfeest of een afscheidsfeest voor mensen die gaan emigreren. We hebben daarvoor alles in huis en kunnen desgewenst ook diensten van onze standhouders inhuren.
 

3. Australische informatiebijeenkomsten
Wilt u zich oriŽnteren op een reis naar AustraliŽ? Organiseert u als reisbureau informatiedagen over AustraliŽ? Ook hiervoor kunt u de Stichting Australia Fair inhuren. De initiatiefnemers van de Stichting Australia Fair zijn ervaren AustraliŽ-reizigers en kunnen u  veel vertellen over het land zelf. Daarnaast geven zij handige (reis)tips. Met behulp van foto en filmmateriaal bieden zij een heldere en aantrekkelijke presentatie.
 

Afhankelijk van de gevraagde werkzaamheden wordt voor onze inzet een bijdrage gevraagd in de vorm van een onkostenvergoeding en een donatie ten behoeve van de goede doelen van de Stichting Australia Fair
Omdat ook de opbrengsten van die activiteiten naar onze goede doelen gaan, blijkt dat voor mensen een belangrijke reden om de Stichting Australia Fair in te schakelen.    
 

Wilt u gebruik maken van onze diensten?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-11472779 of mail naar
info@australiafair.nl

Verkoop producten
De Stichting Australia Fair heeft als enige in Nederland toestemming om de artikelen te verkopen van The Royal Flying Doctor Service. 
Daarnaast verkopen wij T-shirts die exclusief voor ons zijn ontworpen door ontwerpbureau Mastarte.
De artikelen zijn te koop op de Australia Fair.
Mocht u een of meerdere artikelen willen bestellen buiten de Australia Fair om, stuur dan een mailtje naar
info@australiafair.nl met daarin de omschrijving van uw bestelling. Bij T-shirts graag de maat vermelden. Wij sturen u dan een overzicht van de beschikbare T-shirts-ontwerpen.


Goede doelen

The Royal Flying Doctor Service

The Royal Flying Doctor Service verleent (gratis) medische zorg aan de inwoners in de afgelegen gebieden van AustraliŽ. De base in Broken Hill is de grootste van AustraliŽ en hebben de zorg voor 7000 mensen, zeven dagen per week, 24 uur per dag, verspreid over een gebied zo groot als Engeland. Daarnaast verlenen zij ook zorg aan toeristen en hebben een belangrijke taak in preventie en voorlichting, met name in projecten voor Aboriginal gemeenschappen. Om de diensten te kunnen blijven leveren en voor het onderhoud van de vliegtuigvloot, is de service afhankelijk van donaties. 

Studiefonds Aboriginal kinderen/jongeren
Het studiefonds wil kinderen of jongeren van Aboriginal afkomst die een opleiding willen volgen maar daar geen mogelijkheden voor hebben, die mogelijkheid toch geven. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld het opleiden van een Aboriginal verpleegkundigen of maatschappelijk werkers die daarmee ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren binnen hun eigen cultuur. Of het sponsoren van een kind dat graag wil gaan studeren maar daar de mogelijkheden niet toe heeft.

Dit studiefonds kan een bijdrage leveren op verschillende manieren:
Door het verstrekken van een toelage voor de gehele of een deel van de studie/opleiding.
Door het dekken van bijvoorbeeld reiskosten van en naar een school/opleiding wanneer die een drempel vormen om te gaan studeren.

 

SAMENWERKING HELICON OPLEIDINGEN
LOCATIE AUSTRALIA FAIR
Helicon Opleidingen MBO Velp is de voormalige MBCS (Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School). MBO Velp ligt op de grens van Arnhem en Velp, ca 4 km van het Centraal Station in Arnhem en ca 1 km van het station in Velp.
MBO Velp ligt op het Landgoed Larenstein, samen met Van Hall Larenstein, een HBO instelling waar je eventueel naadloos je studie kunt voortzetten.
De school ligt direct op de grens van verschillende landschappen: de Veluwse bossen en de uiterwaarden van de Gelderse IJssel
Zij verzorgen de opleidingen tot vakman of middenkaderfunctionaris op het gebied van:

  • Bos- en Natuurbeheer

  • Dier en Gedrag

  • Eco & Wildlife studies

  • Land, water en milieu (BBL)

  • MBO Watermanagement

  • Outdoor & Adventure

  • Tuin, park en landschap (BBL)

  • Urban Design

  • Wellness & Lifestyle

Studenten van de Eco & Wildlife studies lopen o.a. stages in AustraliŽ, Canada en Afrika. Meer informatie: www.helicon.nl 


Routebeschrijving
De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer en per auto. Parkeren is gratis op eigen terrein.
Klik voor een (interactieve) routebeschrijving naar de locatie.


Promotie banners:

Onderstaande banners kunt u downloaden en gebruiken om de Australia Fair te promoten op uw eigen website. Linken naar: www.australiafair.nl.